Socialförvaltningen, IFO

Vill du vara en avgörande länk i att ge barn och unga en trygg och stabil uppväxt? Då kan rollen som Familjehemssekreterare vara precis rätt för dig!

Arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Karlsborg ansvarar för äldreomsorg, omsorg om personer med funktionsnedsättning, kommunal hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Förvaltningen har ca 250 medarbetare.

På Individ- och familjeomsorgen är du en i teamet som får möjlighet att jobba brett och varierat, nära beslutsfattare och med gott samarbete med skola och andra aktörer. Vi månar om vår personal med utbildningar, friskvård och extern handledning. 

Vi erbjuder dig

Vi som arbetar här är kunniga och engagerade i vårt arbete samt är måna om varandra och att ha en god stämning i grupperna. Vi vill att vårt arbete präglas av samsyn, kvalitet och rättssäkerhet och vi tycker det är viktigt att utvecklas i vårt arbete. I syfte att stärka vår kvalitet och skapa förutsättningar till att våra medarbetare har möjlighet att använda sin kompetens resurseffektivt och med barnens bästa i fokus erbjuder vi bland annat:

- Mindre grupper med närhet till närmsta arbetsledare och chef
- Ett kvalificerat stöd i handläggning och dokumentation i form av extern handledning/utbildning
- En upparbetad struktur för regelbundet stöd som ärendedragningar och veckomöten
- En upparbetad struktur för samverkan med externa aktörer

Vidare så erbjuder vi dig ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter. Vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag/friskvårdstimma, gratis motionssim och vattengympa, möjlighet till kostnadsfri massage samt möjlighet till semesterväxling. Du kan läsa mer om våra förmåner här.

Arbetsuppgifter

- Du rekryterar och utreder blivande familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner
- Du matchar insats mot de behov hos barnet som framkommit i barnsekreterarens utredning 
- Du är familjehemmets stöd och kontakt samt handleder familjehemmet under placeringstiden
- Du arbetar i team med barnsekreteraren och tillsammans med övriga kollegor som är relevanta för uppdraget

Kvalifikationer

- Socionomexamen eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning området barn och unga
- Erfarenhet av arbete inom familjehemsvården
- Erfarenhet av att utreda familjehem 
- Kunskap om BBIC 

Som familjehemssekreterare hos oss är det självklart att du gillar samarbete med andra men även att du kan arbeta självständigt. Du har lätt för att skapa goda relationer, du är lyhörd och tydlig i din kommunikation. Du har goda kunskaper om barns utveckling samt följer med i aktuell forskning. Du behöver ha en förmåga att begränsa ditt uppdrag och arbeta lugnt och metodiskt.  Vi söker dig som kan se möjligheterna i det komplexa sociala arbetet, har lätt för att samarbeta, är flexibel, nyfiken och har barnens bästa i fokus. Vi ser det som självklart att du är ansvarstagande, har integritet och tycker kvalitet är viktigt. Du har lätt för att formulera dig i skrift och är van att dokumentera.

Övrigt

Karlsborgs kommun använder sig av rekryteringsverktyget Varbi för att hantera ansökningar, vilket också är ett led i att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. Du söker jobbet genom länken i annonsen. 

Du som funderar på att söka tjänsten är varmt välkommen att höra av dig till oss, men vi undanber oss kontakt från försäljnings- och rekryteringsbolag. 

Urval och intervjuer samt anställning kan ske fortlöpande under rekryteringsprocessen. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlsborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024-161
Kontakt
  • Elin Sahlberg, 0505-17137
Facklig företrädare
  • Facklig organisation söks via kommunens växel, 0505-17000
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-30

Tillbaka till lediga jobb