Socialförvaltningen, LSS

Bli en viktig del i att öka människors självständighet och bidra till mångfald där allas olikheter värdesätts - ansök till tjänsten som stödassistent idag!

Vad erbjuder vi?

Som anställd i Karlsborgs kommun får du ta del av en mängd förmåner såsom betald semester från första anställningsåret och individuell lönesättning. Det finns även en rad andra förmåner som anställd i Karlsborgs kommun som du kan ha rätt till. Läs gärna mer om dem här. Du är vår viktigaste resurs och vi vill hjälpa till att skapa förutsättningar till ett välmående liv. Det gör vi genom att satsa på ett brett friskvårdsutbud genom gratis motionssim, vattengympa, möjlighet till kostnadsfri massage samt  friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme utifrån dina förutsättningar. 

Arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Karlsborg ansvarar för äldreomsorg, omsorg om personer med
funktionsnedsättning, kommunal hälso- och sjukvård samt individ- och familjeomsorg. Förvaltningen har totalt ca 250 medarbetare. Vi arbetar med ett brukarorienterat förhållningssätt där arbetet styrs och utgår från brukarens behov. Socialförvaltningen i Karlsborgs kommun arbetar utifrån en gemensam etisk värdegrund som utgår från ledorden respekt, bemötande och självbestämmande.

Verksamheten funktionsnedsättning utför alla de insatser som regleras i LSS (lagen om stöd och service åt vissa funktionsnedsatta), vilka bland annat inkluderar bostad med särskild 
service och daglig verksamhet. Verksamhetens främsta uppgift är att främja jämlikhet i levnadsvillkoren och full delaktighet i samhällslivet för personer med funktionsnedsättning.

Just nu söker vi två medarbetare till Strömmens gruppboende, där den ena tjänsten är en helgtjänst och den andra tjänsten innefattar både dag, kväll och helg.

Karlsborgs kommun är en plats där både du och våra medborgare kan växa och blomstra. Kom och gör skillnad tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter

Huvuduppdraget är att på ett pedagogiskt sätt stimulera och motivera brukaren till delaktighet och ett självständigt liv. Du ska stötta brukare med vardagsnära aktiviteter såsom sysslor i hemmet, personlig omvårdnad och fritidsaktiviteter. Allt arbete har sin utgångspunkt från brukarens individuellt upprättade genomförandeplan. Som stödassistent ska du tillämpa ett etiskt förhållningssätt som främjar den enskildes självbestämmande, integritet, delaktighet och att ge varje brukare en förutsägbar vardag. Dokumentation i verksamhetssystem ingår i uppdraget.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad stödassistent eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi behöver dig som är lyhörd för brukarens behov och har förmågan att sätta brukarens behov i centrum. Som person ser vi att du har ett respektfullt bemötande samt har lätt att samarbeta med brukare, anhöriga och kollegor samt övriga professioner som arbetar kring brukaren. Du är ansvarstagande och kan arbeta självständigt likväl som i grupp.

Det krävs att du har goda kunskaper i det svenska språket, för att kunna arbeta utifrån skriftliga rutiner, ha dialog med såväl brukare som kollegor liksom dokumentera i verksamhetssystem. Meriterande är tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete och i synnerhet inom LSS-verksamhet. Önskvärt är kunskaper om tydliggörande pedagogik och kognitivt stöd samt utbildning i tecken som stöd.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Karlsborgs kommun använder vi oss av rekryteringsverktyget Varbi. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Varbi genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Rekrytering sker löpande och tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan annonsen löper ut, så tveka inte med att skicka in din ansökan.

Karlsborgs kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överrenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Karlsborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024-159
Kontakt
  • Josefina Åhman, 0505-17032
Facklig företrädare
  • Facklig organisation söks via kommunens växel, 0505-17000
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb