Barn- och utbildningsförvaltningen, Skolverksamhet, Vux C-J

Din passion för vägledning kan förändra liv – ansök nu!

Vad erbjuder vi?

Som anställd i Karlsborgs kommun får du ta del av en mängd förmåner såsom betald semester från första anställningsåret och individuell lönesättning. Det finns även en rad andra förmåner som anställd i Karlsborgs kommun som du kan ha rätt till. Läs gärna mer om dem här. Du är vår viktigaste resurs och vi vill hjälpa till att skapa förutsättningar till ett välmående liv. Det gör vi genom att satsa på ett brett friskvårdsutbud med gratis motionssim, vattengympa, möjlighet till kostnadsfri massage samt  friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme utifrån dina förutsättningar. 


Arbetsplatsen

Barn- och utbildningsförvaltningen i Karlsborgs kommun ansvarar för barnomsorg, grundskola, gymnasiumskola och vuxenutbildning samt barn- och elevhälsa. Förvaltningen har ca 150 medarbetare.

Vuxenutbildningen och gymnasieskolan (två IM-program) bildar en enhet. Vi är ett relativt litet arbetslag som jobbar tillsammans med det viktiga uppdraget att ge elever möjlighet till vidare studier och en god grund att stå på i kommande yrkes- och samhällslivet oavsett om det är någon som väljer att omskola sig eller någon som tidigare inte blivit klar med sin skolgång.

Till vår enhet söker vi nu en studie- och yrkesvägledare.

Rollen som studie- och yrkesvägledare på IM och Vuxenutbildningen är mycket viktig, då vi erbjuder en annan och en andra chans för att våra elever ska lyckas i kommande studier, yrkes – och samhällsliv. Det är en tillsvidaretjänst på 50% för den som har adekvat utbildning och erfarenhet.


Arbetsuppgifter

Du är oftast den första personen våra nya elever möter. Som studie- och yrkesvägledare inom Vuxenutbildningen utgår du från individens och samhällets behov. Du ansvarar för att vägleda invånare till rätt kompetens för arbete och/eller studier. Du arbetar motiverande och stödjer den sökande i att fatta välgrundade beslut kring framtida karriärval. Du visar den sökande på de valmöjligheter denna har att förändra sin livssituation. 
I arbetet kommer du också vara en viktig del i enhetens möten och konferenser för att utveckla och stärka verksamheten.


Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara en del av en organisation som jobbar för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att eleverna ska nå sina mål. Du är utbildad Studie- och yrkesvägledare eller har annan lämplig utbildning och/eller erfarenhet. Du har god samarbetsförmåga och är strukturerad.  Du måste vara flexibel, positiv, stöttande och ha en vilja att skapa bästa tänkbara förutsättningar för våra elever. Digital kompetens och erfarenhet av distansarbete krävs. Hos oss står eleverna i centrum och det är viktigt!


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Karlsborgs kommun använder vi oss av rekryteringsverktyget Varbi. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Varbi genom att klicka på ansökningslänken i annonsen.

Vi tillämpar semestertjänst med 40 h arbetsplatsförlagd tid per vecka vid heltid.
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, liksom tillsättning.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-09-01 eller tidigare enligt ök
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Karlsborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024-115
Kontakt
  • Anna Dahlson, 0505-17071
Facklig företrädare
  • Facklig organisation söks via kommunens växel, 0505-17000
Publicerat 2024-06-07
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb